Kinderen


Kinderen

Ieder jaar krijgen zeventigduizend kinderen in Nederland te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Van het aantal samenwonende eindigt één op de twee relaties in een scheiding. Van alle huwelijken strandt één op de drie.

Het besluit om uit elkaar te gaan is pijnlijk. Voor het héle gezin. Natuurlijk beleeft ieder kind een scheiding op zijn of haar eigen manier. De manier van scheiden heeft hierop grote invloed. Zeker voor de kinderen. Want zij krijgen misschien van de inhoud weinig mee, maar ze voelen jullie stress des te sterker. Kinderen worden vaak ingezet (bewust of onbewust) als wapen in de juridische strijd. De schade die dit kan veroorzaken bij kinderen, wil ik helpen voorkomen. Door jullie te helpen in het proces van de scheiding, leg ik de zaken die geregeld moeten worden zo neutraal en voor jullie relevant voor. Ik ga met jullie op zoek naar jullie specifieke behoeften en wat de mogelijkheden zijn in de juridische zin, rekening houdend met de financiële en fiscale gevolgen van jullie besluiten.

Afspraken maken over de kinderen

Als jullie gaan scheiden, moeten jullie een omgangsregeling voor jullie minderjarige kinderen opstellen. Jullie kinderen hebben immers recht op omgang met beide ouders. De omgangregeling wordt naast allerlei andere afspraken (bijv. de opvoeding) die jullie over de kinderen maken vastgelegd in een ouderschapsplan.

Jullie kunnen bij de omgangsregeling kiezen voor bijvoorbeeld co-ouderschap waarbij de dagelijkse zorg en de opvoeding van de kinderen zoveel mogelijk wordt verdeeld. De kinderen wonen daarbij voor ongeveer de helft van de tijd bij de ene en de andere helft van de tijd bij de andere ouder.

In het ouderschapsplan wordt ook de kinderalimentatie opgenomen. De berekening hiervan kan ik voor jullie uitvoeren op basis van de vastgestelde alimentatienormen.

Vragen?
Vragen over kinderen bij scheiden? Stuur me dan een berichtje.

25273765844_e725c48a84_n


Ik ga akkoord met de privacyverklaring en dat mijn gegevens worden opgeslagen bij Scheiden in de Praktijk