Mediator Echtscheiding


Mediator echtscheiding

Mediation is eigenlijk niets anders dan bemiddeling tussen partijen. In plaats van tegen elkaar te procederen, kunnen jullie ook gezamenlijk de echtscheiding regelen via dezelfde advocaat. Als het jullie gezamenlijke doel is om te gaan scheiden, dan beperken jullie de kosten en doorlooptijd behoorlijk als jullie kiezen voor een scheidingsmediator.

Redenen om voor mediation te kiezen

Bij een scheiding kan de communicatie tussen jullie moeizaam gaan. Dit kan komen door emoties, onbegrip en wantrouwen. Scheidingsmediation kan jullie dan helpen om in goed overleg duurzame afspraken te maken. Bijvoorbeeld over de kinderen, partneralimentatie of kinderalimentatie.

Met scheidingsmediation beperken jullie ook de emotionele schade voor jullie kinderen. Met kinderen hebben jullie eigenlijk niet ‘de luxe’ om elkaar te gaan bestrijden met twee advocaten. Kinderen kunnen zich verplicht voelen om te kiezen voor een van de ouders tijdens de scheiding, ook als dan niet jullie bedoeling is. De kracht van mediation is dat er geen verliezers zijn. Bij mediation wordt er geprobeerd om geschillen samen op te lossen, zodat er een win-win situatie ontstaat. Dat is beter voor jullie zelf, maar vooral voor de kinderen.

Nog meer redenen om voor mediation te kiezen:

  • jullie hebben vaak snel een oplossing
  • jullie bepalen zelf wat jullie afspreken
  • met behulp van mediation worden er duurzamere afspraken gemaakt
  • goedkoper dan twee advocaten inhuren

Wat is een goede mediator

Een goede mediator geeft heldere informatie, analyseert jullie wensen en geeft duidelijke begeleiding en ondersteuning bij de te maken afspraken. Hierdoor helpt zij/hij jullie om de scheiding tot een goed einde te brengen. De mediator komt met alternatieven als jullie vastlopen. De mediator zorgt er ook voor dat jullie geen zaken afspreken die juridisch gezien niet kunnen. Iedere mediator heeft als doel dat jullie onderling duurzame afspraken maken, die vertrouwen geven voor de toekomst. Uiteraard moet er een klik zijn met jullie mediator.

Vragen?
Vragen over het regelen van een echtscheiding? Stuur me dan een berichtje.

25273765844_e725c48a84_n


    Ik ga akkoord met de privacyverklaring en dat mijn gegevens worden opgeslagen bij Scheiden in de Praktijk