Onderneming


Jij of je partner heeft een eigen bedrijf

Bij een eigen bedrijf en een huwelijk in gemeenschap van goederen is de eerste stap het bepalen van het vermogen en eventuele schulden van het bedrijf; de waarde kan dus een plus of een min zijn. Dit bedrag wordt door tweeën gedeeld; beide partners krijgen ieder de helft.

Huwelijkse voorwaarden met verrekenbeding

Veel ondernemers zijn echter getrouwd op huwelijkse voorwaarden, waarin meestal een verrekenbeding is opgenomen. Het vermogen dat tijdens het huwelijk is opgebouwd, moet dan worden gedeeld, tenzij er sprake is van koude uitsluiting, waarbij de partners geen enkele aanspraak op elkaars vermogen hebben. Ook de waardegroei van het bedrijf en de opgepotte winsten worden gedeeld. Het is nog niet zo eenvoudig om dit te berekenen. Daarbij komt dat het niet vanzelfsprekend is dat de verdeling daadwerkelijk plaatsvindt op basis van het uiteindelijke berekende bedrag. De uitbetaling van dat kapitaal mag het voortbestaan van het bedrijf namelijk niet in gevaar brengen.

Scheiden in de Praktijk

Scheiden in de Praktijk helpt jullie aan een derde-deskundige die de waardebepaling en de wijze van verdeling voor jullie kan onderzoeken. Deze deskundige zal alle mogelijkheden met jullie doornemen jullie afspraken zorgvuldig toetsen.

Alle afspraken over het eigen bedrijf worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant, zoals de waarde van het bedrijf en het eventuele uitkoopbedrag van de ex-partner.

Vragen?
Vragen over uw onderneming? Stuur me dan een berichtje.

25273765844_e725c48a84_n


Ik ga akkoord met de privacyverklaring en dat mijn gegevens worden opgeslagen bij Scheiden in de Praktijk