Over Hubertie


25273765844_e725c48a84_n

Wie is Hubertie en waarom ben ik scheidingsmediator geworden

Ik ben Hubertie van Kruining, gescheiden en moeder van twee zoons van 22 en 25 jaar. Ik ben geboren in Delft en getogen in Pijnacker en Amsterdam. Na mijn studie rechten in Rotterdam, werkte ik voornamelijk in de financiële dienstverlening. Ik heb toen ontdekt dat ik mijn plezier in werken vooral haal uit het contact met mensen en het helpen maken van de juiste keuzes.

Dat is ook mijn drijfveer. Dat doe ik eigenlijk al zolang ik mij kan herinneren. Als scheidingsmediator loods ik jullie neutraal door het financiële, fiscale, juridische en bovenal emotionele doolhof; met oog voor jullie toekomst en het welzijn van jullie kinderen.

In mijn omgeving zag ik veel scheidingen waar vooral advocaten veel geld mee verdienden en totaal geen oog hadden voor de emotionele kant van een scheiding. Daarom ben ik de opleiding tot familie/scheidingsmediator gaan volgen.

Samen met de daar opgedane kennis en de financiële, bancaire- en juridische kennis die ik door de jaren heen heb opgedaan, breng ik deze kennis in bij jullie begeleiding in het scheidingsproces. Met mijn hulp kunnen jullie afspraken met elkaar maken, vastgelegd in een convenant en ouderschapsplan die goed zijn en stand kunnen houden. Duurzaam uit elkaar gaan kan echt.

Ik werk samen met een advocaat, die het scheidingsverzoek indient bij de rechtbank en kan ook de hulp inroepen van een financieel planner, accountant of makelaar wanneer dat nodig mocht zijn.

Ik denk dat mensen die tijdens een scheidingstraject de hulp van een deskundige scheidingsmediator inschakelen op een veel betere manier uit elkaar gaan. Bij scheiden hebben mensen veel zorgen. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om die zorgen de juiste aandacht te geven en zo een basis te leggen voor een goede nieuwe toekomst voor alle betrokkenen.


Scheiden in de Praktijk werkt samen met: