Scheidingsplanner


Wat komt er bij een scheiding kijken?

Een scheiding plan je niet maar overkomt je. En als dit dan gebeurt, komen er een hoop zaken op jullie af waar jij en je partner wel wat hulp bij kunnen gebruiken.

Jullie kunnen kiezen om beide een advocaat in te huren of de hulp van een scheidingsplanner of scheidingsmediator in te roepen.

Redenen om voor een scheidingsmediatior te kiezen

Bij een scheiding kan de communicatie tussen jullie moeizaam gaan. Dit kan komen door emoties, onbegrip en wantrouwen. Scheidingsmediation kan jullie dan helpen om in goed overleg duurzame afspraken te maken. Bijvoorbeeld over de kinderen, partneralimentatie of kinderalimentatie.

Met scheidingsmediation beperken jullie ook de emotionele schade voor jullie kinderen. Met kinderen hebben jullie eigenlijk niet ‘de luxe’ om elkaar te gaan bestrijden met twee advocaten. Kinderen kunnen zich verplicht voelen om te kiezen voor een van de ouders tijdens de scheiding, ook als dan niet jullie bedoeling is. Als er enigszins een mogelijkheid bestaat om gezamenlijk de gevolgen van de scheiding te regelen, dan zijn jullie dat tegenover de kinderen eigenlijk verplicht. De kracht van mediation is dat er geen verliezers zijn. Bij mediation wordt er geprobeerd om geschillen samen op te lossen, zodat er een win-win situatie ontstaat. Dat is beter voor jullie zelf, maar vooral voor de kinderen.

Nog meer redenen om voor mediation te kiezen:

  • jullie hebben vaak snel een oplossing
  • jullie bepalen zelf wat jullie afspreken
  • met behulp van mediation worden er duurzamere afspraken gemaakt
  • goedkoper dan twee advocaten inhuren

Vragen?
Vragen over het regelen van een echtscheiding? Stuur me dan een berichtje.

25273765844_e725c48a84_n


    Ik ga akkoord met de privacyverklaring en dat mijn gegevens worden opgeslagen bij Scheiden in de Praktijk